Folosim Tehnologii de tip Cookie conform Politicii de cookies in scopul imbunatatirii performantelor website-ului, advertising si pentru analiza si personalizarea navigarii pe website. Prin apasarea butonului de accept sunteti de acord cu instalarea tuturor acestor cookies.
Aluat: 125 g unt, 125 zahăr brun, 50 g smântână, 4 ouă, 1 linguriță de coajă rasă de
portocale, 1/2 linguriță de esență de vanilie, 1 lingură de lichior de ciocolata albă,
250 g de făină, 1 plic de praf de copt, 100 g ciocolată albă
Pentru crema de mascarpone: 400 g mascarpone, 50 g zahăr pudră, 2 linguri de
aluat pregătit mai sus, 1 ou, 1 lingură făină, 3 linguri de suc de portocale, 1/2 linguriță
de coajă rasă de portocale
Pentru decor: 150-180 g zmeură congelată, 2 linguri de făină
Instrucțiuni:
1. Începem să pregătim blatul și mixăm untul cu zahărul. Adăugăm smântâna,
coaja rasă de portocale și esența de vanilie, apoi ouăle cate unul, mixând după
fiecare în parte. Adăugăm făină amestecată cu praful de copt și la final ciocolata
tăiată fâșii mai mici.
2. Punem aluatul în forma tapetata cu hârtie de copt pe fund, iar pereții cu ulei și
făină, niveland usor cu o lingură – avem grijă să păstrăm 2 linguri de aluat pentru
crema cu mascarpone.
3. Începem să pregătim crema amestecând mascarpone cu 2 linguri din aluatul
blatului pregatit mai sus și zahăr pudră. Adaugă un ou, o lingură de făină și 3 linguri
de suc de portocale și coaja rasă de portocale. Amestecăm până se omogenizează
apoi punem crema peste blat și amestecăm cu un cuțit ca și când am vrea să
obținem un blat marmorat. Presărăm zmeura dată prin făină, apăsând-o ușor astfel
încât să intre puțin în cremă.
4. Coacem prăjitura în cuptorul încins la 180°C timp de 60 minute, având grijă ca
după 30 de minute să absorbim cu un șervețel sucul lăsat de zmeură (prăjitura
poate rămâne crudă) și apoi să acoperim cu o folie până la sfârșitul timpului de
coacere. O lăsăm sa se raceasca apoi o decorăm cu glazura de zahăr sau doar
cu zahăr pudră.
Crustă: un pachet de biscuiți graham, 75 g de unt nesărat topit, 30 g de zahăr brun.
Strat de zmeură: 240 g de zmeură proaspătă, 2 linguri de zahăr, 14 ml de amidon
de porumb.
Umplutură cheesecake: 237 ml de cremă de brânză la temperatura camerei,
67 g de zahăr, 14 ml de extract de vanilie, 170 ml de smântână grasă.
Topping de ciocolată: 85 g de ciocolată neagră tocată, 15 g de unt nesărat topit.
Instrucțiuni:
1. Pulverizați ușor tava pătrată de 9×9 cu ulei, întindeți 2 hârtii de copt încrucișat,
cu capetele lungi atârnând peste marginile tăvii.
2. Zdrobiți biscuiții graham într-o pudră fină. Puneți zahărul, apoi adăugați untul
și amestecați până când toate firimiturile sunt umede.
3. Tasați blatul uniform într-o tavă de 9×9 pătrată. Puneți tava în frigider până
terminați umpluturile.
4. Puneți zmeura, zahărul și amidonul de porumb într-o oală mică și duceți la
fierbere. Coborâți focul la mediu și gătiți acest amestec timp de aproximativ
2 minute, sau până când se îngroașă, amestecând des. Adăugați puțină apă dacă
pare foarte uscată compoziția și zdrobiți puțin zmeura în timp ce amestecați.
Se ia de pe foc și se lasă la răcit timp de 15 minute. Întindeți zmeura răcită peste
crustă și puneți-o înapoi în frigider.
5. Bateți smântâna într-un castron mic până devine pufoasă. Într-un alt vas bateți
crema de brânză, cu zahăr și vanilie până se omogenizează. Întindeți peste blatul
de zmeură. Și lăsați la răcit o oră.
6. Topiți ciocolata cu untul și amestecați până se omogenizează. Se lasă la răcit
timp de 10 minute, apoi se întinde peste crema de brânză. Se lasă la frigider cel
puțin 2 ore înainte de servire. Servit rece.
• 4 bucăți de piept de pui dezosat fără piele
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 cană de dulceață de zmeură
• 1 lingură de ardei chipotle în sos adobo *
• 1/2 lingură oțet de mere
• 1/2 linguriță pudră de usturoi
• 1/2 linguriță pulbere de ceapă
• 1/2 linguriță sare
Instrucțiuni:
1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Tăiați puiul
la o grosime de 1/2 inch. Condimentați ambele părți cu sare și piper.
2. Gătiți puiul în tigaie, pe fiecare parte timp de 5 minute, sau până când este
complet făcut în centru. Se scoate din tigaie și se lasă deoparte câteva minute.
3. Între timp, într-o cratiță medie, adăugați dulceață de zmeură, ardei chipotle în
adobo, oțet de mere, pudră de usturoi, praf de ceapă și sare. Gătiți amestecul la
foc mediu până devine fierbere. Reduceți căldura la minim și păstrați
temperatura până când puiul este gata.
4. Serviți fiecare bucată de pui la grătar cu 1/4 ceașcă de sos de zmeură stropită
deasupra.