Aluat: 125 g unt, 125 zahăr brun, 50 g smântână, 4 ouă, 1 linguriță de coajă rasă de
portocale, 1/2 linguriță de esență de vanilie, 1 lingură de lichior de ciocolata albă,
250 g de făină, 1 plic de praf de copt, 100 g ciocolată albă
Pentru crema de mascarpone: 400 g mascarpone, 50 g zahăr pudră, 2 linguri de
aluat pregătit mai sus, 1 ou, 1 lingură făină, 3 linguri de suc de portocale, 1/2 linguriță
de coajă rasă de portocale
Pentru decor: 150-180 g zmeură congelată, 2 linguri de făină
1. Începem să pregătim blatul și mixăm untul cu zahărul. Adăugăm smântâna,
coaja rasă de portocale și esența de vanilie, apoi ouăle cate unul, mixând după
fiecare în parte. Adăugăm făină amestecată cu praful de copt și la final ciocolata
tăiată fâșii mai mici.
2. Punem aluatul în forma tapetata cu hârtie de copt pe fund, iar pereții cu ulei și
făină, niveland usor cu o lingură – avem grijă să păstrăm 2 linguri de aluat pentru
crema cu mascarpone.
3. Începem să pregătim crema amestecând mascarpone cu 2 linguri din aluatul
blatului pregatit mai sus și zahăr pudră. Adaugă un ou, o lingură de făină și 3 linguri
de suc de portocale și coaja rasă de portocale. Amestecăm până se omogenizează
apoi punem crema peste blat și amestecăm cu un cuțit ca și când am vrea să
obținem un blat marmorat. Presărăm zmeura dată prin făină, apăsând-o ușor astfel
încât să intre puțin în cremă.
4. Coacem prăjitura în cuptorul încins la 180°C timp de 60 minute, având grijă ca
după 30 de minute să absorbim cu un șervețel sucul lăsat de zmeură (prăjitura
poate rămâne crudă) și apoi să acoperim cu o folie până la sfârșitul timpului de
coacere. O lăsăm sa se raceasca apoi o decorăm cu glazura de zahăr sau doar
cu zahăr pudră.